Utstyr til bandy

shutterstock_242857858

Bandy er ikke en spesielt kostbar idrett å drive med, men sporten krever at man har et par ting. Først og fremst trenger man et par skøyter. Skøytene som brukes i bandy skal ikke ha skarpe spisser. Ishockeyskøyter egner seg ikke til bandy. Bandyskøyter har lengre stål og støvlene er litt lavere enn på ishockeyskøyter. Samtidig er stålet kortere enn på lengdeløpsskøyter.

En bandykølle er også en nødvendighet. Køllene er laget av tre, komposittmateriale eller glassfiber. Køllene har en bueform nederst, og skal ikke være mer enn maksimalt 7 cm bred på det bredeste. Køllen skal nå opp til spillerens navle, målt med skøytene på, og kan ikke være lenger enn 125 cm, målt langs køllens ytterside. Køllebladene kan være litt ulikt krummet, men køllebladet skal ikke være bøyd.

Bandyspillere trenger også hjelp, munnbeskyttelse og halsbeskyttelse, i tillegg til beskyttelse på knærne, lårene og hoftene. Spillerne bruker også susp og hansker. For spillere i junioralder er det påbudt med gitter på hjelmen. Målvakten har mer beskyttelsesutstyr enn de andre på laget. Denne ekstrabeskyttelsen inkluderer ansiktsgitter og leggskinn. Hansken til målvaktene har fem adskilte fingre, og målvaktens drakt skal være annerledes enn drakten til de andre på laget.