Store turneringer innen bandy

shutterstock_96111128

VM i bandy er det aller største mesterskapet. Forrige gang VM ble arrangert, var det 14 deltakerland, som ble delt inn i tre puljer. Norge var et av landene som var representert, og spilte i A-puljen sammen med Finland, Hviterussland, Kasakhstan, Russland og Sverige. I B-puljen var lagene fra Canada, Latvia, Ungarn og USA, mens C-puljen besto av Estland, Nederland, Japan og Ukraina.

Herrenes VM har vært arrangert siden 1957, og siden 2003 har VM blitt arrangert årlig. Russland vant mesterskapet de første 11 gangene, og deretter har Sverige og Russland stort sett byttet på å vinne. Unntaket var i 2004, da Finland ble verdensmestere. Kvinnene fikk ikke spille sitt første VM før i 2004, først og fremst fordi sporten ikke var spesielt utbredt, og det ikke fantes mange nok kvinnelag til å arrangere VM før den tid. Sverige har dominert turneringen på kvinnesiden, og har hittil vunnet hvert eneste VM.

Europacupen var den viktigste klubbturneringen innen bandy. Europacupen ble arrangert i årene 1974 til 2009, men selv om turneringen ikke har vært arrangert siden 2009, er den ikke offisielt lagt ned. Andre store turneringen innen bandy er EM og Bandy World Cup i Sverige.