NM i Poker dette året på norsk grunn

Da NM i Poker ble avholdt i Dublin tidligere i år kom samtidig nyheten om at Lotteritilsynet hadde opphevet forbudet om å spille poker i Norge. Jubelen sto i taket da den ble lansert for flere hundre pokerentusiaster samlet i den irske hovedstaden. Endelig kan NM i poker spilles på norsk jord!

Forberedelsene er allerede godt igang før tidenes første NM i Poker her hjemme i Norge. Etter at Lotteritilsynet endelig opphevet loven om at organisert poker i Norge var ulovlig, kan flere tusenvis av pokerspillere endelig møtes for det som kommer til å bli en folkefest. Og forventningen er store!

Forberedelser godt igang

Bak det som kommer til å bli en folkefest og tidenes første NM i poker på norsk jord står Norsk Pokerforbund. De melder på sine nettsider at de er godt igang med forberedelsene og man kan også lese at de første innledende rundene er avklart. Finalene vil avholdes allerede i perioden 18. til 24. november. Stedet er også strategisk, nemlig Thon Congress Gardermoen, slik at alle kan komme seg enkelt til turneringen med fly. Men for å komme seg til finalen og selve NM i Poker, må man kvalifisere seg. I den forbindelse vil det bli avholdt et eget Østlandsmesterskapp i Oslo 10. og 11 oktober, et Sørlandsmesterskap i Kristiansand 17. og 18. oktober, Midtnorskmesterskap i Trondheim 31. oktober og 1. november, og for vestlendingene avholdes det turnering i Bergen 7. og. 8. november. Det er ingen grunn til å vente, men best å kaste seg ut i det og starte treningen. Norsk Pokerforbund ser ut til å ha kommet ekstra godt i gang og gleder seg nok ekstra stort til den historiske begivenheten.

Start treningen du også

Det å bli god i poker blir man ikke over natten, men har man det grunnleggende inne, som regler og spilleforståelsen har man fortsatt noe tid på seg for å komme igang selv og kanskje er du også heldig og kvalifiserer deg til selveste NM i poker på Gardermoen, eller blir mester i din landsdel. Les om de ulike reglene før du setter igang og start gjerne treningen din i gratisturneringer som blir arrangert online. Dette er en flott måte å få spilt flest mulig hender før du kaster deg ut med ekte penger. For det er det det handler om. I fotball snakker man om antall timer man trener med ballen, i poker snakker man om hvor mange hender man har spilt. For hver hånd du tar kommer du opp i en ny situasjon du må løse der og da. Valgene er mange og gjør man feil kan det bli katastrofalt. Mange av de profesjonelle spillerne mener at poker handler om å gjøre minst feil i løpet av en turnering, men også å utnytte motstandernes feil. Det er du selv som er forvalter av den utdelte stacken med chips.

De beste kommer

Det er ventet at alle de norske stjernene innenfor poker vil delta i festen i november, uansett hvor de befinner seg. Spillere som Johnny Lodden er godt vant med å spille store turneringer i Las Vegas, men når Gardermoen også er pyntet opp som et av verdens flotteste kasinoer, så tar nok også han turen. Vinneren av neste NM vil jo ikke bare bli Norgesmester, men den aller første til å vinne et NM i Poker på norsk jord. Den personen vil pryde forsidene på alle aviser og få en minneverdig side i historiebøkene også.

Veldedighet

Det var en selvfølgelighet for Norsk Pokerforbund at overskuddet av NM i Poker skulle gå til veldedige organisasjoner. Også her har man kommet langt i forberedelsene. Blodkreftforeningen har sikret seg inntekter fra turneringen helt frem til 2017, noe som alle synes er et fantastisk formål.