Hvorfor spille bandy

Mange fotballspillere holdt seg i form på vinteren ved å spille bandy. Spesielt spillerne fra Strømsgodset på 1970 tallet spilte aktivt, og flere spilte faktisk på både fotball og bandylandslaget. Det er mange gode grunner til å spille bandy!

Banestørrelsen og reglene er nesten akkurat som i fotball, men bandy er en vinteridrett, med kølle, skøyter og en liten ball. Liker man ishockey og fotball, hvorfor da ikke starte med bandy?

En lagidrett

Først og fremst er bandy en lagidrett og det å spille på lag med andre er noe helt spesielt. Man har flere muligheter til å oppleve mestring, fra skøyteferdigheter og teknikk med ballen som er i spill. I tillegg er det en idrett som utfordrer deg både fysisk og psykisk, samtidig som sosiale og taktiske forhold påvirker deg.

Lær å spille sammen med andre

Å lære et spill sammen med andre er noe av det morsomste man kan oppleve. Ettersom bandy er en idrett som krever flere ferdigheter er det ofte slik at spillerne er gode på noe, men må bli bedre på andre ting. Derfor vil man alltid være god i noe når det kommer til bandy. Men først og fremst må man kunne stå på skøyter da, og synes at det er gøy.