Fra bandy til ishockey

shutterstock_779050

I starten ble bandy kalt både bandy og hockey. Da britiske marinesoldater viste fram sporten i Nova Scotia på 1890-tallet, hadde lagene i Nord-Amerika problemer med å finne nok spillere til å danne lag. Det skulle egentlig være elleve spillere på laget, men amerikanerne fant bare sju spillere. De hadde også problemer med å treffe ballen, og skar derfor ut en skive av ballen. Dermed ble ishockey født, og ble amerikanernes versjon av bandy.

Amerikansk ishockey ble faktisk spilt med sju i starten. Lagene ble ikke redusert før på 1930-tallet. Under depresjonen ble det dyrt å reise rundt med et stort lag, og lagene reduserte derfor antallet spillere til seks. Mens bandy fortsatte å være populært i mange europeiske land, slo bandy aldri skikkelig an i Nord-Amerika. Der fortsatte de heller å utvikle ishockey, og de utviklet også andre regler. Derfor er det ikke så veldig mange likhetstrekk mellom de to spillene i dag.

Både bandy og ishockey spilles på is, med skøyter og køller, men mens bandy har strengt forbud mot å takle motspillere, har ishockey utviklet seg til en skikkelig kontaktsport med harde taklinger. Mange andre regler er også forskjellig i de to idrettene.