Bandy i olympisk sammenheng

shutterstock_174664469

Bandy er foreløpig ikke en olympisk idrett, derfor er VM det største internasjonale arrangementet for landslag, men det spilles også andre internasjonale kamper og turneringer for landslag. Bandy var oppvisningssport under OL i Oslo i 1952, men bare tre lag deltok. Sporten er fortsatt begrenset til relativt få land, men den er anerkjent av IOC, og mange gjør det de kan for å få bandy på det olympiske programmet.

Bandy var inkludert i de asiatiske vinterlekene i 2011, og det er også håp om at bandy blir med i de asiatiske vinterlekene i 2017. Da skal mesterskapet arrangeres i Japan. Selvsagt blir det også arrangert mange privatlandskamper i bandy, der de beste nasjonene møtes. Norge, Sverige og Finland spiller ofte i den russiske cupen, mens USA og Canada møtes til årlige landskamper. I 2014 ble det også arrangert en firenasjonsturnering for Tsjekkia, Tyskland, Ungarn og Nederland. I 2016 blir det EM i bandy.

Bandy blir oppvisningsidrett under Universiaden i 2017, og antakelig også i 2019, så kanskje sporten blir inkludert i Universiaden om noen år. Før bandy kan godkjennes som offisiell sport i Universiaden, må det arrangeres to VM for studenter. Det første bandy-VM for studenter blir arrangert i 2016.