Bandy i Norge

Når bandy for første gang ble spilt i Norge er ukjent, men sporten ble populær i starten på 1900-tallet. Sporten blir spilt på en like stor bane som en fotballbane, så kanskje ikke rart at idretten først ble organisert under Norges Fotballforbund.

Det første Norgesmesterskapet i Bandy ble spilt i 1912, men allerede i 1888 skal Christiania Fotballklubb ha bestilt hockeyutstyr fra England. Det var fortsatt ikke noe skille mellom bandy og hockey som vi kjenner i dag, men i 1929 ble Norges Bandyforbund stiftet, etter å ha ligget under både fotball- og hockeyforbundet i flere år.

Moderne bandy i Norge

Etter at idretten også fikk et eget forbund så ble flere bandyklubber stiftet rundt om i hele landet. Medlemstallet fikk en stor nedgang under krigen, men i 1952 var bandy en oppvisningsidrett under vinter-OL i Oslo. Etter dette fikk idretten en stor opptur igjen, og det var spesielt klubber i Oslo og Buskerud som utmerket seg.

Bandy i dag

Ettersom herrene begynte å bli bedre og bedre i bandy, fikk også damene sitt eget landslag i 1979. Siden den gang har damene hatt sin egen eliteserie. Herrene kjemper iherdig hvert år og i fjor var det Stabæk som stakk av med seriegullet. De slo den ærverdige bandyklubben Solberg på målforskjell.