Bandy – en iskald sport

Bandy er en populær sport i mange deler av verden. Denne vintersporten er den nest mest spilte vintersporten, kun slått av ishockey selvfølgelig. Den artige sporten er en snodig kombinasjon av ballspill og is, og kan vel kalles for «innebandy på is». Lagsporten blir spilt med to lag på elleve spillere hver. Her tar medlemmene i bruk skøyter for å bevege seg bortover isen og slå en ball inn i motstanderlagets mål.

Bandy – en internasjonal sport

Bandy er en utbredt sport i mange vinterland, og i noen andre nasjoner, rundt om. Vi kan nevne Norden, Russland, Canada, USA, Kina, Japan, India og Tyskland som store nasjoner innenfor denne populære vintersporten. Det internasjonale bandyforbundet jobber stadig med å øke antall medlemmer, da summen nå ligger på kun 29 ulike land. Dersom du ønsker å bidra til å øke eksponeringen til den fascinerende sporten kan det være en idé å besøke et mesterskap som verdensmesterskapet i bandy. Sist gang deltok 14 nasjoner, og ulike sportsreiser for å heie på Norge vil nok være spennende opplevelser du vil huske for resten av livet. Fortell alle du kjenner om sporten, og snart heier alle på favorittlaget ditt!

Bandy i Norge

Med Norges Bandyforbund tilstede, har vi nordmenn gode utsikter for å kunne spille bandy. Norge har deltatt i verdensmesterskap samtlige ganger, men det er kun nasjonene Sovjet/Russland, Sverige og Finland som har vunnet turneringene. Kanskje Norges gjennombrudd i bandy snart kommer?

Bandyens historie

Mange er ikke klar over at det er bandy som er forgjengeren til ishockey, og ikke omvendt. Bandy ble for første gang spilt under faste regler i 1891 i England, da «National Bandy Association» startet opp i England. Siden den gang har frosne innsjøer blitt byttet mot store stadioner, og to pinner blitt byttet ut mot jernmål.